top of page

Sony са планирали да спрат производството на PS4 в края на 2021

Намирането на PS5 все още е доста трудно, благодарение на недостига на части, който сериозно забавя производството.

 
Sony PlayStation 4
 

Поради това Sony Interactive Entertainment, взе решение да продължи да произвежда PS4 конзоли през 2022 г.


Това сочи нов доклад на Bloomberg, който се позовава на анонимни източници, запознати със ситуацията. Очевидно първоначалният план е бил да спре производството на PS4 в края на 2021 г.


Въпреки това, логистични и производствени затруднения през миналата година принудиха притежателят на платформата да промени този план, вместо да гарантира, че PS4 ще продължи да се съхранява на рафтовете. Посочва се, че тази година ще бъдат произведени около милион бройки от машината от предно поколение, за да се облекчи част от натиска върху PS5.


Говорител на Sony каза ,че компанията всъщност не планира да спира производството на PS4, като посочи, че това е „една от най-продаваните конзоли някога“ и че „винаги има кросоувър между поколенията“.


Последното поколение PS остава в много голямо търсене и докато Sony работи, за да предложи повече конзоли на търговците на дребно, очевидно има смисъл предишната генерация да остане като опция за купувачите тази година. Не сме сигурни, че компанията би го спряла толкова бързо, като се има предвид колко успешна е била. Въпреки това, продажбите на PS4 намаляха драстично след пускането на последния модел и планът на Sony винаги е бил да прехвърли потребителите към хардуера от ново поколение с рекордни темпове.


Това в крайна сметка е добра новина: PS4 конзолите ще останат налични, а компанията междувременно ще продължи да произвежда PS5 възможно най-бързо .


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


190 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Kommentare


bottom of page