top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

Sony с PS5 ъпдейт, който предоставя допълнителни възможности и удобства

Sony най-накрая актуализира PlayStation 5, за да позволи съхранение на игри на външен твърд диск или SSD, като го приведе в по-голяма степен в съответствие с конкуренцията си. Новата актуализация на системата PS5 ви позволява да копирате игри от вътрешния си SSD, за да освободите място за нови изтегляния. Ъпдейта също така включва няколко други видео промени, които ще осигурят по-добро гейминг преживяване, особено при по-стари игри.

 
Sony PS5 April Update
 

Подобно на Xbox Series X | S, PS5 игрите, съхранени на външно устройство, няма да могат да се възпроизвеждат, докато не бъдат копирани обратно във вътрешния SSD. Освен това Sony казва, че новите изтегляния на PS5 все още ще изискват вътрешно SSD пространство, тъй като няма да можете да изтегляте игри директно на външно устройство по същия начин, както можете с PS4 заглавия. И все пак, промяната, която идва с ъпдейта ще ви спести време, тъй като копирането на игра от външно устройство ще бъде по-бързо от повторното ѝ сваляне от сървърите.

Що се отнася до вътрешното разширяване на SSD пространството, Sony повтаря, че все още работи по поддръжката и че актуализациите ще бъдат споделяни „в бъдеще“.

Голямата актуализация на PS5 също ще направи промени в потребителския интерфейс на PS5. Вече ще можете да споделяте своите сесии за игра на PS5 с приятели, които ползват PS4 и дори да разрешавате дистанционно възпроизвеждане с помощта на Share Play. Можете също да се присъедините към мултиплейър сесии от таблото за управление на PS5, независимо дали приятел играе на PS4 или PS5.

Освен това вече има опция за автоматично превключване към non-HDR видео, когато играете игра, която не поддържа HDR. Можете да намерите тази настройка и да я промените чрез същия HDR раздел на менюто, който използвате за други HDR настройки. Някои от 1080p PC мониторите могат също да поддържа 120Hz геймплей сега чрез опция в настройките за видео изход.

По-малки промени се правят и в други настройки на конзолата. Sony представя предварителни изтегляния за актуализация на игри, които, когато се поддържат от разработчика на играта, ще позволят на конзоли с включени автоматични ъпдейти да изтеглят ъпдейтите, дори преди те да станат активни. Това позволява да продължите да играете непрекъснато. Все пак има една функция, която все още е налична само при Xbox - а именно предварително изтегляне на игра, преди действително да я закупите, което ви позволява да играете веднага в деня на стартиране, дори ако използвате диска.

Sony също така добави screen zoom, функция, която беше на PS4. Тя ви позволява да увеличите екрана по ваш вкус, което може да бъде полезно за по-оптимално гейминг изживяване.

Приложението PlayStation също получава актуализация, която ще ви позволи да управлявате сториджа на конзолата си и да се присъединявате към активни мултиплейър сесии през вашия смартфон (или таблет). Публикацията в блога на PlayStation съдържа повече подробности за актуализацията на PS5, която е достъпна за изтегляне от днес, 14 април.


198 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page