top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Акциите на Sony се сринаха след сделката Microsoft Activision Blizzard

Все още не знаем как Microsoft ще се справи с франчайзите на Activision Blizzard след придобиването на компанията. Тъй като сделката не се очаква да бъде финализирана в близкото бъдеще, може да отнеме до 18 месеца, Activision Blizzard все още е независима компания. Най-големият въпрос за повечето геймъри е конкретно свързан с Call of Duty и дали ще излезе за конзолите на PlayStation в бъдеще.

 
Playstation 5
 

Само заплахата да не се появи изобщо на PlayStation или фактът, че вероятно по-добри версии ще бъдат пуснати без допълнителни разходи за хората с Game Pass, накара акциите на Sony да претърпят голям удар. Както съобщава Bloomberg, не по-малко от 20 милиарда долара (13%) са били премахнати от пазарната стойност на Sony само за ден.


Това е най-големият удар, който акциите на компанията поеха от 2008 г. Анализаторът Amir Anvarzadeh от Asymmetric Advisors сподели мнението си относно спада на Sony:

Sony ще има огромно предизвикателство пред себе си, за да се изправи самостоятелно в тази война. Тъй като Call of Duty сега най-вероятно ще бъде добавена към списъка на Game Pass, ветровете за Sony ще станат още по-бурни.

Друг анализатор на име Kazunori Ito от Morningstar Research добави:


Sony ще се бори да съвпадне с Microsoft по отношение на парите, които може да похарчи за закупуване на заглавия. Падащите акции показват, че инвеститорите се притесняват, че Sony може да не успее да продължи да печели, ако наистина индустрията се отклони от хардуерно-базираният модел.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download370 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page