top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Разработчиците на S.T.A.L.K.E.R. 2 се отказват от плановете си за NFT

В сряда разработчикът на Stalker 2 GSC Game World обяви, че ще пусне на търг NFT, които предоставят на собствениците специално присъствие в играта, което всъщност означаваше, че лицата им ще бъдат прикрепени върху главите на NPC-та. Сега студиото обяви, че е отменило всички планове свързани с продажба на NFT.

 
S.T.A.L.K.E.R 2
 

Промоционалният материал на NFT, публикуван преди няколко дни, беше пълен с глупости относно това как да станете „първите метахора“ в „метавселената на Stalker“, което щеше да бъде постигнато чрез „метаверсиален мост“, термин, който звучи като нещо от игра на Kojima. Всъщност това е просто сканиране на лице.


GSC очевидно очакваше позитивни реакции, когато направи съобщението, като споделиха веднага, че Stalker 2 не се превръща в „игра, базирана на блокчейн“ и, че търгът на NFT-та няма да повлияе на играта (освен, че ще видите лицата на собствениците на NFT-та, докато играете), и че закупуването на NFT е въпрос на личен избор.


Днес студиото публикува друго съобщение в Twitter, предназначено да успокои раздразнението, причинено от предходното съобщение.

Изявлението гласи:

Уважаеми сталкери, чуваме ви.Въз основа на обратната връзка, която получихме, взехме решение да анулираме всичко, свързано с NFT в S.T.A.L.K.E.R. 2. Интересът на нашите фенове и играчи е основен приоритет за екипа. Правим тази игра, за да се насладите – каквато и да е цената. Ако вас ви е грижа, то ние също сме загрижени.С любов, GSC Game World Team.

Въпреки че първоначалната реакция беше отрицателна, някои фенове приветстваха търга на NFT и над 107 000 души се регистрираха за шанс да притежават Stalker NFT, според страницата на DMarket.


Някои възражения срещу търга на Stalker NFT се опасяват за играта, но в основата на това, мисля, че скептичните зрители виждат целия блокчейн пазар като начин за извличане на пари от измамници и никой не иска да бъде виждан като средство от което може да се изкарат пари. Историите за блокчейн измами и кражби са чести.


В отговор на вече изтрития туит на GSC (преди да обяви пълната отмяна на плановете си за NFT), основателят на Gearbox Ранди Пичфорд посочи в Twitter, че студиото всъщност не трябва да използва блокчейн технология, за да стартира NFT проекта си.

В края на крайщата, вече всичко свърши. Освен ако студиото не промени решението си отново, търгът на Stalker NFT е спрян и „метаверсиалният мост“ няма да бъде пресечен днес.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.
145 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page