top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Steam Deck получи голяма актуализация!

Последната актуализация на софтуера на Steam Deck е пълна с промени, като Valve добавя lock screen към своя преносим компютър. Тази нова защита с ПИН код води до множество други функции, включително локализирани клавиатури, преработена страница за постижения и поддръжка за игри и приложения с множество прозорци, между които вече можете да превключвате чрез менюто.

 
Steam Deck
 

Без актуализацията е възможно просто да влезете в акаунта си в Steam веднъж и никога повече да не се налага да въвеждате идентификационни данни, дори след пълно рестартиране. Това е удобно, особено ако вашият Steam Deck не е изложен на риск от измама от млади братя и сестри или отмъстителни съквартиранти, но ако му поставите lock sceen, то той го предпазва от любопитни ръце. Определено си струва по-дългата от обикновено за инсталиране актуализация.


Можете също така да персонализирате кога точно се появява lock screen-а: при събуждане/включване, преди първоначалния екран за влизане или само при превключване в режим на работен плот. Или комбинация от трите.


Valve отбеляза, че опитът за прилагане на тази актуализация от режим на настолен компютър може да „докара вашия Deck в лошо състояние“ и по този начин да изисква действие за възстановяване.


Функцията за превключване на прозорците е друг акцент. Може да се използва за поддръжка на множество копия на уеб браузър като Chrome, но за игри, които използват стартер, също така ви позволява да превключвате между двете, без първо да затваряте играта. Би трябвало да е полезно, ако сте се научили как да инсталирате Epic Games Launcher на вашият Steam Deck.


Страницата за постижения на SteamOS вече е „по-бърза за зареждане и по-лесна за навигация“, с нов превключвател, за да се показват или вашите собствени статистически данни, или глобални статистически данни за конкретна игра. Добавени са и 21 езика и оформления на клавиатурата, а Valve внедри няколко дребни подобрения в качеството на живот при стартиране. Използването на батерията на Steam Deck трябва да е по-ниско при празен ход – добре за изтегляне на актуализации – и сега ще бъдете предупредени, ако сте поставили несъвместима microSD. Не че някога ще видите това, ако имате една от най-добрите microSD карти за Steam Deck, естествено. Вече има и неограничена настройка за честотата на кадрите в менюто за бързи настройки на раздела Performance, но тъй като честотата на опресняване на дисплея на Deck е 60Hz, всъщност няма да видите нищо по-бързо от 60fps, ако го активирате.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

48 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page