top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴵ

Абонаментите за конзоли и PC ще достигнат рекордни стойности, казват от DFC

Абонаментите стават все по предпочитан начин за закупуване на игри.

 
 

DFC Intelligence пусна информация от пазарната си прогноза за 2022 г. като заяви, че очаква пазарът на софтуер pc и console да публикува рекордна година през 2022 г., водена от растежа в абонаментните услуги.

За 2022 г. фирмата за анализ на пазара очаква софтуерът на конзолата и компютъра да бъде $ 72 милиарда, което се е покачило с 5% от миналогодишните резултати, което вече беше рекорд.


"Основен двигател на този растеж не са новите издания, а нарастващото използване на абонаментни услуги от Microsoft, Sony, Nintendo и други", каза DFC. "Бизнесът с игри на конзолите се очаква да види една трета от приходите от софтуерната услуга, отиващи за Microsoft, Sony и Nintendo за техните заслуги при предлагането на абонаментите за игри, Game Pass, Switch Online и наскоро обновения PlayStation Plus."

Докато DFC спомена недостиг на хардуер и трудни сравнения спрямо резултатите от пандемично подсилените 2020 и 2021, фирмата все още доминира на конзолаите и PC индустрията за игри.

"Дори когато цените се покачват и възможността за рецесия се скрива, основната игрална индустрия трябва да продължи да расте", така се изказа фирмата като заключение.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page