top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Take-Two купува Zynga. Най-голямото придобиване на студио досега.

Zynga е един от най-известните издатели на видеоигри в мобилното пространство. Те са разработчици на класики като Farmville, Words With Friends и др. Техният репертоар в мобилното пространство трябва да е предизвикал интереса на Take-Two Interactive, тъй като те са придобили компанията за 12,7 милиарда долара.

 
Zynga
 

Правейки изненадващото съобщение за пресата, Zyna и Take-Two Interactive разкриха, че „двамата лидери в интерактивните и мобилни забавления днес обявиха, че са сключили окончателно споразумение, съгласно което Take-Two ще придобие всички акции на Zynga в транзакция в брой. 1 акция на Zynga е на стойност 9,861 според данни от пазара към 7 януари 2022 г., с обща стойност на предприятието от приблизително 12,7 милиарда долара."


Това е най-голямата придобивка за всички времена в света на видео игрите, като второто място отива при покупката на Supercell от Tencent за 8,6 милиарда долара през 2016 г. и придобиването от Microsoft на Zenimax Media през 2020 г. за 8,1 милиарда долара.Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


48 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page