top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Tencent закупи акции от Remedy

Гигантската компания направи поредната голяма покупка в света на гейминга. Tencent купи 500 000 акции от разработчиците на Control и Alan Wake.


Tencent Shares Remedy

Тази покупка е 3.8% от всичките акции на Remedy, което звучи малко, но хич не е така. Цената, за която Tencent са закупили акциите не бе споделена. Покупката е осъществена чрез Accendo Capital SICAV RAIF и Remedy държи да отбележи, че сделката е между тях и Tencent. Въпреки това, студиото е щастливо от факта, че китайската компания има интерес към тях. Все пак Tencent има пръст в голям брой гейминг компании. Някои смятат това за лошо нещо, други смятат, че по този начин индустрията се развива. След приключването на сделката Accendo все още държат 1.8 дялата в Remedy, което е 14% от цялата компания.


Шеф на Tencent, Бо Уанг (Bo Wang), сподели, че следят Remedy от известно време и са впечатлени от постиженията на финландската компания. Remedy не пусна нито едно заглавие през 2020-та, но въпреки това миналата година е най-успешната за студиото след като сключи договор с Epic Games за две ексклузивни игри. Създателите на Max Payne вмомента работят по цели шест проекта, така че тръпнем в очакване какво са намислили.


Най-голямата покупка на Tencent е Supercell, създателите на мобилни заглавия като Brawl Stars и Clash Royale. Тогава сделката беше на стойност от 8.6 милиарда долара и все още е най-скъпата покупка в историята на гейминга. На второ място се нарежда покупката на Bethesda от Microsoft, която беше на стойност от 7.5 милиарда долара.

33 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page