top of page
  • Снимка на автораCrazyR

"The Last of Us" сериала ще струва 10 милиона долара на епизод.

Говори се, че телевизионна екранизация на “The Last of Us” ще има доста солиден бюджет. Президентът на профсъюза IATSE 212 Деймиън Пети не уточни пред CTV News за каква сума става въпрос, но се твърди, че минималният бюджет на епизод ще е 10 милиона долара. Това означава, че сумата може да надхвърли това число.


The Last of Us 10 Million Per Episode

Според него това е най-големият проект, който се снима в момента в Канада. Той подчерта, че проект с такива размери има много положителен ефект върху икономиката и много бизнеси ще бъдат облагодетелствани. Този масивен сериал ще започне снимки съвсем скоро и ще започне в провинцията Албърта. Пети поясни, че проекта има петима арт директори и армия от технически персонал.


Наскоро шоурънърът Крейг Мазин заяви, че първи сезон на “The Last of Us” ще има 10 епизода и цялата сума за създаването на сериала ще е най-малко 100 милиона долара. За сравнение “Game of Thrones” започна с бюджет от 6 милиона долара на епизод и по-късно нарасна до 15 милиона на епизод, а хитовият сериал “The Mandalorian” е струвал приблизително 120 милиона долара. Основна причина за големите суми за направа на сериали днешно време е желанието на различните компании да създават съдържание за техните стрийминг услуги, което не отстъпва по качество в сравнение с игралните блокбъстъри в кината.

174 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page