top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Ubisoft отмени три необявени игри и отложи Skull and Bones за шести път

Ubisoft обяви, че за шести път е отложила Skull & Bones, както и че е отменила още три необявени игри на фона на „големи предизвикателства“ в индустрията, слабото представяне на Mario + Rabbids: Sparks of Hope и Just Dance 2023, и предстоящо "преструктуриране".

 
Ubisoft
 

В прессъобщение Ubisoft очерта нова стратегия за остатъка от фискалната си година, както и по-ниски очаквания за последното фискално тримесечие. Ubisoft обяснява хода като резултат от това, че компанията е „изправена пред големи предизвикателства, докато индустрията продължава да се насочва към мега-марки и дълготрайни заглавия, отколкото може да достигне до играчи по целия свят, през платформи и бизнес модели.“


Въпреки че Ubisoft отбелязва, че целта е била да изгради големи, всеобхватни, глобални марки, изданието добавя, че "игрите от тази инвестиционна фаза все още не са пуснати, докато нашите скорошни премиери не се представиха толкова добре, колкото се очакваше." По-конкретно, прессъобщението по-късно се позовава на Mario + Rabbids: Sparks of Hope, която се е представила по-слабо през последните седмици на 2022 г. и началото на януари въпреки „амбициозния маркетингов план“. Just Dance 2023 също се е представила по-слабо.


В отговор на тези проблеми Ubisoft отлага Skull & Bones за шести път и също така отменя три необявени проекта в допълнение към четирите, които вече отмени миналата година. Конкретно за Skull & Bones, новата цел изглежда е "началото на 2023-24 г." Ако приемем, че това означава фискална година, най-рано ще видим Skull през април 2023 г. или може да е чак през декември.


Ubisoft също обезценява 500 милиона евро за научноизследователска и развойна дейност на предстоящи първокласни и безплатни игри и игрите, които отменят, и се стреми да се съсредоточи върху по-малко игри в бъдеще и потенциално да преструктурира и намали разходите през следващата година. Тя намали целта си за нетни резервации за тримесечието, завършващо през декември, до 725 милиона евро от предишната си цел от 830 милиона евро.


По време на спешното събрание с инвеститорите днес, тази новина със сигурност разтревожи някои инвеститори, които се запитаха какво става в Ubisoft след всички тези закъснения и анулирания. Те бяха успокоени, че за следващата фискална година , Ubisoft има Avatar: Frontiers of Pandora, Assassin's Creed: Mirage и „други първокласни необявени игри".


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

100 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page