top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Ubisoft са продали "зашеметяващите" 15 NFT-та

NFT платформата на Ubisoft, Quartz, предизвика доста вълнение, когато беше обявена в началото на месеца.

 
Ubisoft Quartz
 

Издателят разкри, че Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint е трябвало да бъде първата игра, която предлага NFTs в избрани страни, с изключение на Обединеното кралство. След малко по-малко от месец от обявяването му, колко успешен е набегът на Ubisoft в блокчейна?

Ubisoft Quartz Tweet

Ubisoft изглежда е продала общо 15 NFT между двата пазара, които използва: Objikt и Rarible. Въз основа на нашите груби математики, това е общо 445,49 Tezos в продажби или $1755,30 в реални пари (въз основа на обменния курс към момента на писане).


Трябва да се отбележи обаче, че Ubisoft също раздава безплатно по-голямата част от своите NFT първоначално, което би намалило броя на продажбите, които е направила. Въпреки това изглежда, че експериментът на издателя в NFT не е започнал най-добре.


Нещо повече, Quartz е проектиран така, че само тези, които играят игри на Ubisoft, могат да закупят NFT, намалявайки привлекателността за всеки, който иска да спечели бързи пари.

Всички покупки на Ubisoft NFT изглежда са за скин на пистолета в Ghost Recon. Никой не е купил шлема, който изисква 600 часа време за игра, за да се получи.


NFT-тата бяха сериозно критикувани в индустрията, като разработчикът на Stalker 2 GSC Game World наскоро отмени своето съдържание, свързано с NFT, след мащабна негативна реакция. Дори персоналът на Ubisoft е разочарован от Quartz.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.
99 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page