top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Правителството на Обединеното кралство се притеснява от сделката на Activision Blizzard и Microsoft

Правителството на Обединеното кралство посочи, че придобиването на Activision Blizzard от Microsoft може да доведе до „загриженост за конкуренцията“.

 
Activision Blizzard Microsoft
 

Това е според ново изявление, публикувано по-рано днес на 1 септември от Органа за конкуренция и пазари на Обединеното кралство, правителствената агенция заяви, че е „загрижена, че очакваната покупка на Activision Blizzard от Microsoft може значително да намали конкуренцията в игрите за конзоли“.


CMA е загрижена, че ако Microsoft купи Activision Blizzard, това може да навреди на конкурентите, включително скорошни и бъдещи участници в игрите, като им откаже достъп до игри на Activision Blizzard или предостави достъп при много по-лоши условия

, продължава изявлението на CMA.


CMA добавя, че е „получила доказателства за потенциалното въздействие на комбинирането на Activision Blizzard с по-широката екосистема на Microsoft“. Накратко, CMA е загриженa, че Microsoft може да използва Activision Blizzard, за да укрепи своите позиции в облачните, компютърните и конзолните игри.


За тази цел CMA е склонна да започне "Фаза 2" от своята работа.


Microsoft и Activision Blizzard вече имат 5 работни дни, за да представят предложения, за да отговорят на опасенията на CMA. Ако не бъдат изпратени подходящи предложения, сделката ще бъде отнесена за фаза 2 на разследване

, продължава изявлението.


Ако се осъществи, това разследване от фаза 2 от CMA ще позволи на група от експерти да се задълбочат в рисковете, които вече са оценени във фаза 1 на разследването.


След нашето разследване във Фаза 1, ние сме загрижени, че Microsoft може да използва контрола си върху популярни игри като Call of Duty и World of Warcraft след сливането, за да навреди на съперници, включително скорошни и бъдещи съперници в услугите за абонамент и облачните игри.

, каза Sorcha O’Carroll, старши директор по сливанията в CMA.

Microsoft отговори на съобщението: Готови сме да работим с CMA по следващите стъпки и да отговорим на всичките им опасения. Sony, като лидер в индустрията, казва, че се тревожи за Call of Duty, но ние казахме, че се ангажираме да направим една и съща игра достъпна в един и същи ден както на Xbox, така и на PlayStation. Искаме хората да имат повече достъп до игри , не по-малко

, заяви президентът на Microsoft Brad Smith в отговор на опасенията на CMA.


Сега Microsoft разполага с пет работни дни, за да представи доказателства и предложения за справяне с опасенията, повдигнати от CMA. Ако не, агенцията ще се задълбочи в опасенията си около придобиването.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

57 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page