top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Американски съд осъди трол в Roblox заради терористични заплахи

Benjamin Robert Simon, известен онлайн като Ruben Sim правеше противоречиво съдържание за платформата в продължение на много години. В искът се твърди, че Simon „извършва и насърчава незаконни действия, предназначени да наранят Roblox и неговите потребители“, като същевременно търси обезщетение от 1,6 милиона долара.

 
Roblox
 

Simon беше обвинен в тормоз над други потребители, включително сексуален тормоз и използване на хомофобски и расистки език. Обвинен е в „опит да качи голо изображение на себе си само с абажур, покриващ гениталиите му“, „опит за качване на секс игра“ и „опит за качване на снимки на Хитлер“.


Най-сериозно, Roblox Corporation твърдеше, че Simon и неговата „кибертълпа“ от хора с единомислие са причинили временното спиране на конференцията на разработчиците на Roblox в Сан Франциско през октомври поради „терористични заплахи“. Simon направи различни публикации в социалните мрежи по време на събитието, което принуди полицията и силите за сигурност да се включат и временното да спрат събитието.


Roblox

Окръжен съд на САЩ в Северния окръг на Калифорния вече постанови присъда по случая и Simon който вече беше баннат от Roblox, сега е баннат от Roblox със съдебно решение.


Решението гласи: „Разпорежда се подсъдимият да бъде задържан за постоянно и да бъде възбранен от следните действия:

а. Отправяне, публикуване или повторно публикуване на неверни заплахи за терористична дейност, свързани с Roblox

b. Съзнателно извършване на неверни изявления на факти относно Roblox;

в. Привличане на внимание или насърчаване на насилие срещу Roblox, неговите служители или съоръжения" и продължава да го спира да се приближава до съоръжения или офиси на Roblox, всякакви видеоклипове, свързани с Roblox, и го принуждава да изтрие всички видеоклипове, които е направил в рамките на седем дни от поръчката (той също трябва да предостави на Roblox доклад за това, под наказателна отговорност за лъжесвидетелстване).


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download61 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page