top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Valve официално обяви Steam Deck - портативен гейминг компютър

Актуализирано: 19.07.2021 г.

След като през май се появиха слухове относно темата, Valve най-накрая показа Steam Deck. Общо взето това е гейминг PC, но в джобен формат, наподобяващ Nintendo Switch. Очаква се да излезе до края на 2021г.


Steam Deck Announced

Сайтът IGN има ексклузивно видео, в което показват Steam Deck в действие и обявиха, че портативният компютър на Valve ще струва 400$. Размера на Steam Deck е малко по-голям от Switch, но е мощен колкото настолен гейминг компютър. Той притежава модифицирана версия на SteamOS със специален конзолен интерфейс, но добрата новина е, че има опцията да се инсталират на него игри и приложения, които не са на Steam.


Откъм хардуер, Steam Deck има 7-инчов LCD екран, който поддържа 1280x800 резолюция и 60hz. Освен това притежава AMD процесор с вграден видео чип, който разполага с 4 ядра и 8 нишки, Видео чипът е базиран на технологията "RDNA 2" с 8 изчислителни единици и 16 GB LPDDR5 RAM


Steam Deck има и bluetooth и по този начин може да свързвате всякакви устройства, които можете да използвате с вашия настолен компютър. Освен това можете да го слагате към докинг станция, както и да свържете мишка и клавиатура, ако желаете да го използвате като традиционно PC.


Важното е да се отбележи, че ще има три различни модела - 399$ ще струва версията с 64 ГБ памет, 529$ - 256 GB и 649$ - 512 GB. Последните два модела ще имат по-бързи NVMe SSD-та, а всичките ще могат да инсталират и играят игри от Micro SD карти.


Официална дата на излизане на пазара все още няма, но Valve се целят да е по Коледните празници.
409 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page