top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Wargaming се изтегля от Русия и Беларус

Wargaming, издател на популярните безплатни за игра игри World of Tanks и World of Warships, обяви днес, че е преустановил дейността си в Русия и Беларус и ще затвори студиото и бившата централа в Минск.

 
Wargaming
 

В публикация в профила на Linkedin на компанията се казва, че решението идва след седмичен „стратегически преглед на бизнес операциите по целия свят“ и че нейният бизнес с игри на живо в Русия и Беларус е прехвърлен в Lesta Studio, бившо студио на Wargaming. Wargaming казва, че игрите ще останат достъпни в тези страни „по време на преходния период“, но в момента не е ясно какво ще се случи, след като приключи излизането от Русия и Беларус.


Руската инвазия в Украйна разтърси Wargaming. Нейният творчески директор Сергей Буркатовски напусна компанията, след като изрази подкрепа за руските въоръжени сили в вече изтрита публикация на страницата си във Facebook. Wargaming отрече забележките му, като каза на рускоезичния сайт за игри Cyber ​​Sports, че коментарите на Буркатовски не съответстват на позицията на компанията. Бивш разработчик на Wargaming, „Виталий Т.“, призова компанията да използва своите игри, за да образова руските играчи за истинския ужас на продължаващата война.


Wargaming казва, че очаква този ход да доведе до „значителни загуби“ поради решението да се изнесе от Русия и Беларус. Въпреки това се казва, че ще „предоставя възможно най-много обезщетения и подкрепа на служители, засегнати от промяната“.


В момента Wargaming е със седалище в Никозия, Кипър. В студиото му в Киев работят около 550 разработчици.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

20 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page