top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Вече знаем колко пари всъщност Xbox Game Pass докарва на Microsoft

Международните регулатори по целия свят се занимават с по-фините детайли на сливането на Microsoft/Activision Blizzard и част от информацията, произтичаща от запитванията, е очарователна.

 
Xbox Game Pass
 

Най-новият – и разкриващ – байт данни идва чрез TweakTown и от бразилския Административен съвет за икономическа отбрана (CADE), който най-накрая успя да хвърли малко светлина върху това колко пари всъщност прави Xbox Game Pass за Microsoft.


Според данни, споделени с CADE, Xbox Game Pass генерира $2,9 милиарда от конзоли през 2021 г. Това е първият път, в който виждаме такива данни и те хвърлят светлина върху това колко важна е услугата за Microsoft.


Има още по-интересни данни, идващи от CADE – като разкритието, че игрите на Xbox са генерирали впечатляващ общ приход от $16,28 милиарда за Microsoft през календарната 2021 година.


Разглеждайки числата можете да видите, че Xbox Game Pass е отговорен за колосалните 18% от общите годишни приходи на Microsoft от Xbox. И това не е изненада, наистина. По-рано Microsoft разкри, че Xbox Game Pass се радва на над 25 милиона потребители – и този брой само ще расте, тъй като се продават повече конзоли Series X/S и Game Pass става все по-широко достъпен.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download


68 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page