top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Microsoft ще спре да продава лицензи за Windows 10 този месец

Microsoft разкри на официалните продуктови страници на софтуера, че ще спре директното издаване на лицензи за Windows 10 Home, Pro и Workstation. Отказът от отговорност гласи, че 31 януари 2023 г. е последният ден, в който потребителите могат да изтеглят операционните системи от сайта на Microsoft.

 
Windows 10
 

Известието подчертава, че въпреки спирането на изтеглянията, Windows 10 ще продължи да получава актуализации за защита, защитаващи компютрите от вируси, шпионски софтуер и друг зловреден софтуер до 14 октомври 2025 г.


Ако искате да изтеглите Windows 10 от уебсайта на Microsoft, имате по-малко от две седмици, за да го направите. Компанията таксува $139 за Windows 10 Home, $199 за Windows 10 Pro и $309 за Windows 10 Pro.


Това се отнася само за дигиталните изтегляния на Windows 10, закупени директно от сайта на Microsoft от потребители. OEM производителите вероятно все още ще могат да купуват лицензи. Има и многобройни търговци на дребно от трети страни, които продават дигитални и физически копия, включително OEM копия на Home и Pro, налични в Amazon, и многото сайтове, продаващи продуктови ключове на ниски цени. Инструментът за създаване на мултимедия на Microsoft за Windows 10 също е наличен.

Windows 10 statistics

Въпреки че имаше първоначално противопоставяне срещу Windows 11, операционната система продължава да подкопава потребителския дял на своя предшественик в проучването на Steam. Вече се намира на почти 3 от 10 компютри на участниците, което предполага, че геймърите започват да привикват към Windows 11 или може би просто го мразят по-малко.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

19 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

תגובות


bottom of page