top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Xbox са ентусиазирани да създават повече заглавия с женски главни персонажи

Шефът на Xbox, Фил Спенсър, споделя, че предстоящата видео игра "Perfect Dark" предлага перфектната възможност да разкаже историята на женски протагонист и да увеличи тяхната репрезентацията във first-party заглавията им.


Xbox More Female Protagonists

"Perfect Dark" беше обявена през 2020г. по време на The Game Awards и се разработва от The Initiative. В студиото на Xbox включва множество таланти, които са работили по всевъзможни блокбъстъри - God of War, Tomb Raider, Red Dead Redemption, Grand Thef Auto и др. Фил Спенсър е супер ентусиазиран относно новата "Perfect Dark", защото смята, че феновете нямат търпение да се завърне Joanna Dark. Той смята, че тя ще накара геймърите да обърнат повече внимание на женските протагонисти.


Чрез придобиването на ZeniMax Media, Xbox вече има Emily Kaldwin и Billie Lurk от Dishonored, Morgan Yu от Prey, Julianna от Deathloop и Jessie и Zofia Blazkowicz from Wolfenstein. Да не забравим и за Senua from Hellblade: Senua's Sacrifice - едно заглавие, което заплени хиляди геймъри по цял свят по начина. Но изглежда, че Xbox иска още. Като цяло фокуса на компанията е разнообразието и ще представят множество персонажи с различна сексуална ориентация, цвят на кожата и пол.

41 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page