top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Най-накрая Xbox обясниха от къде идва проблема с The Red Ring of Death

Сигурни сме, че няма нужда да ви обясняваме какво е Червеният пръстен на смъртта. Кошмарът на всеки собственик на Xbox 360. Хардуерната повреда беше широко разпространен проблем и удари огромен брой конзоли преди премиерата на slim модела.

 
Xbox Red Ring of Death
 

Винаги се е приемало, че повредата е причинена от лошите термични характеристики на системата, но нов официален документален филм, Power On: The Story of Xbox, разкри, че това е само от части така.


Лео Дел Кастило, член на хардуерното инженерство на Xbox, обясни, че Червеният пръстен на смъртта всъщност е причинен от счупване на конектори в конзолата. Въпреки че причината за счупването на компонентите е термична, високите температури в конзолата не са били проблем.


Тод Холмдал, ръководител на хардуера на Xbox от 1999 до 2014 г., обясни, че истинският проблем е температурата на конзолата, която трябва да преминава от горещо към студено твърде често.

Всички собственици на конзолата обичаха да играят видео игри, така че я включваха и изключваха постоянно, по този начин тя получаваше всякакви стресове

сподели Тод.


Въпреки че Xbox имаше добро решение за своите клиенти—безплатен ремонта на всяка изпратена конзола. Очевидно това е коствало много на компанията. Питър Мур, бившият ръководител на Xbox, сподели:

Когато разгледахме разходите за ремонти и загубените продажби имахме проблем за 1,15 милиарда долара.

За щастие, бившият главен изпълнителен директор на Microsoft, Стив Балмър, успя да осигури достатъчно средства, за да спаси Xbox.

Xbox 360 red ring of death

Тези дни конзолите Xbox са малко по-устойчиви при нормална употреба, но не можете да отречете, че Червеният пръстен на смъртта е странно емблематичен по свой начин. По-рано тази седмица списанието Xbox Gear пусна RROD постер, точно навреме за празниците. Идеалният подарък, който да ви напомня за едно от най-разочароващите неща, които някога можеха да ви се случат! Бяха по-прости времена, нали?


Епизодът „The Red Ring of Death“ е една от шестте части от поредицата „Story of Xbox“. Можете да изгледате целият клип в YouTube сега:
Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


258 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentarios


bottom of page