top of page

Шефът на Xbox има "доверие" към Nintendo и PS. Загрижен е за "другите технологични конкуренти''

Има много интерес върху това как определени компании за видеоигри като PlayStation ще реагират на придобиването на Activision Blizzard от Microsoft (на стойност близо 70 милиарда долара). Въпреки това изглежда, че Xbox може да се фокусира върху много по-големи заплахи.

 
Xbox boss
 

The Washington Post предполага, че изпълнителният директор на Microsoft Gaming Phil Spencer е загрижен за „други големи технологични конкуренти“ (напр. Google, Amazon, Netflix и Meta). Те навлизат в игралната индустрия и причиняват вреда, за разлика от опитните конкуренти на XboxNintendo и Sony, които вземат насериозно, защото "това е бизнесът, с който се занимават".


В резултат на тази надвиснала заплаха, Xbox изглежда искат да изградят портфолио. Това е за да гарантират, че могат да се отличат в глобалното игрово пространство и да използват "игри", за да се конкурират с други лидери в технологичната индустрия. Дори да защитават тези други технологии гиганти да не изкупуват цялата индустрия.


Phil продължава да споменава как вече има голяма вяра в Nintendo, Sony и други дългогодишни компании за игри като Valve. Той знае, че всички те имат най-големия интерес на игровата индустрия.

Те имат дълга история във видеоигрите... Nintendo няма да направи нищо, което да навреди на игрите в дългосрочен план, защото това е бизнесът, с който се занимават. При Sony е същото и аз им вярвам. ... Valve е по същия начин. Когато погледнем другите големи технологични конкуренти на Microsoft: Google имат търсене и Chrome, Amazon имат пазаруване, Facebook има социални мрежи, всички тези широкомащабни потребителски бизнеси. ... Дискусията, която проведохме вътрешно, където тези неща са важни за конкретните технологични компании за това колко потребители достигат, игрите могат да бъдат това за нас.
Мисля, че имаме уникална гледна точка, която не е за това как всичко трябва да работи на едно устройство или платформа. Това беше истинският повратен момент за нас, гледайки на игрите като на потребителска възможност, която може да има подобно въздействие върху Microsoft, както някои от тези други мащабни потребителски бизнеси правят за други големи технологични конкуренти. Беше страхотно да видим подкрепата, която имахме от компанията и борда.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

72 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page