top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Поддръжката за клавиатура и мишка идва в услугата Xbox Cloud Gaming на Microsoft

Услугата Xbox Cloud Gaming на Microsoft наскоро добави Flight Simulator, което ви позволява да играете играта на Xbox One, телефони, таблети и уеб браузъри чрез облака. Но за разлика от PC версията на заглавието, не можете да използвате клавиатура и мишка, за да управлявате самолета си. Това обаче е на път да се промени, според ръководителя на Flight Simulator, Jorg Neumann.

 
Xbox Cloud Gaming
 

В въпроси и отговори на разработчиците, забелязани от Windows Central, Neumann каза, че Microsoft работи върху добавянето на поддръжка на ниво платформа за функцията, което предполага, че повечето игри в Xbox Cloud Gaming в крайна сметка биха могли да включват метода.


Екипът на платформата работи върху това. Знам, че не мога да дам дата. Надявам се да стане до юни.

, каза той.

В отговор на The Verge, говорител на Microsoft потвърди, че компанията работи върху функцията, но отказа да посочи дата на пускане. „При стартирането си, Microsoft Flight Simulator поддържа стандартни контролери за облачни игри. Eкипът експериментира с жироскоп и е развълнуван да прегърне M&K, след като бъде наличен на платформата, но нямаме конкретни съобщения в момента.

, казаха те.


Поддръжката на клавиатура и мишка би била полезно допълнение към Xbox Cloud Gaming по няколко причини. От една страна, това ще позволи на собствениците на PC и Mac да играят игри като Halo Infinite, без да купуват геймпад. Вместо това те биха могли да използват периферните устройства, които вече имат под ръка. Второ, това би улеснило Microsoft да внесе ексклузивни игри като Age of Empires IV в услугата.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

14 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page