top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Xbox ще даде възможност за remap на бутоните на контролера

Добри новини дойдоха за играчите на Xbox Series X тази седмица, тъй като новата актуализация ще донесе възможността за remap на функционалността на бутоните на контролера.

 
Xbox Series Controller
 

В момента се тества от Xbox Alpha Insiders, функционалността изглежда е ограничена само до бутона за споделяне. С това обаче този конкретен бутон може да надхвърли възможността си да споделя кадри или снимки и да се разшири до показване на партита и менюта за гласов чат, постижения или други екрани. Функционалността може също да се променя в зависимост от едно натискане или продължително натискане.


Макар, че в момента е в общността на Xbox Insiders, тя трябва да бъде пусната за всички на Xbox Series X и S в близко бъдеще, след като тестването приключи – но това не трябва да отнеме много време. (Все още няма официална информация.)


Всичко това е добре дошло за всеки, който иска да програмира този конкретен бутон за нещо различно от споделяне на снимки или клипове. Това ще повиши възможността Xbox да позволят на потревителите да remap-ват всеки един бутон на своя джойстик.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

32 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page