top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Xbox ще пусне свои собствени устройства за стрийминг на игри и приложения за облачна телевизия

Специализираните устройства за стрийминг на Xbox игри и приложенията за смарт телевизия, които Microsoft обсъжда от години, вече са на път.

 
Xbox Series X
 

Това е според нов доклад на VentureBeat, който цитира хора, запознати с плановете на компанията, и твърди, че през следващите 12 месеца ще видим пускането на "Roku-подобен" плъгин, който позволява на потребителите да стриймват Xbox игри чрез облака. Твърди се, че това устройство идва заедно с приложение за смарт телевизори на Samsung, първото по рода си, с подобен набор от функции.


Съобщава се, че устройството за стрийминг на Xbox ще поддържа "услуги за филми и телевизия", както и игри, поддържани в облак. Това би включвало заглавия на Xbox Game Pass, които се възпроизвеждат чрез стрийминг в облак и, вероятно, отделни игри за поточно предаване като Fortnite, които вече са достъпни чрез Xbox Cloud Gaming.


Xbox говори за нов хардуер и стрийминг устройства от 2020 г., когато шефът на Microsoft, Phil Spencer, предложи идеята за това, което тогава беше известно като xCloud. Съвсем наскоро игровият опит на Xbox и платформата CVP Liz Hamren потвърдиха интереса на компанията към „разширяване на изживяването на Xbox до повече устройства“, включително „самостоятелни устройства за стрийминг, които можете да включите към телевизор или монитор“.


Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download63 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comentários


bottom of page