top of page
  • Снимка на автораCrazyR

Xbox Series X/S е най-бързо продаваната Xbox конзола някога!

Въпреки недостига, продажбите на хардуера са се увеличили с 172%. Конзолата на Microsoft, Xbox Series X/S, е най-бързо продаваната Xbox конзола за всички времена досега, като продажбите достигат 6.5 милиона бройки.


Xbox Series X Best Selling Xbox Console

"За периода от пускането на пазара до момента Xbox Series X/S е най-бързо продаваната конзола от семейството на Xbox досега." - заяви изпълнителния директор на Microsoft Саня Надела по повод печалбата на компанията до сега.


Аналитикът на Niko Partners, Даниел Ахмад, казва, че общото количество продадени Xbox Series X/S конзоли е 6.5 милиона, като тази цифра е отчетена към 30-ти юни. Това изпреварва 5.7 милиона продадени Xbox One конзоли и 5 милиона продадени Xbox 360 конзоли за подобен период.


Постиженията в продажбите на Xbox Series X/S и PS5, която е най-бързо продаваната конзола някога, са забележителни, като се има предвид продължаващия недостиг на чипове и намалената доставка. В други източници Xbox имаше силно тримесечие, като общият приход от игри се увеличи с 11% или 357 милиона долара за същото тримесечие. Съдържанието и услуги в същия момент са се намалили заради по-ниските продажби на third-party заглавия. Xbox Game Pass отбеляза ръст през периода, както и продажбите на игри, отбеляза Microsoft.


Очакваме скоро Sony и Nintendo да обяват собствените си отчети за приходи.135 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

תגובות


bottom of page