Добавя ли PS5 обратна съместимост за PS3, PS2 и PS1 игри? Нов патент на Сони води до спекулации

Подготвя ли се Sony да изненада феновете на PlayStation, като разшири поддръжката за обратна съвместимост на PS5, за да включва PS3, PS2 и PS1 игри? Нов патент на Sony запали точно тази спекулация измежду геймърите. На 18 март беше публикуван въпросният патент, озаглавен „Метод и апаратура за присъждане на трофеи“.

PS5 Logo

Погледнат небрежно този патент не е нищо особено, но става въпрос за присъждане на трофеи за емулирани игри и единствените игри, които Sony ще емулира през 2021 г., ще бъдат стари игри, като тези от ерата на PS3, PS2 и PS1.


Разбира се, в патента не се говори за PS5, поддръжка за обратна съвместимост, гореспоменатите конзоли, или нещо интересно и сочно, но емулацията се споменава доста често.


"Компютърно внедрен метод присъжда един или повече трофеи на потребител. Специфичната игра се емулира в отговор на заявка от клиентското устройство", гласи резюме на патента. „Открива се задействане на трофей по време на емулация на играта чрез сравняване на стойността на паметта на емулираната игра с предварително определена стойност и присъждане на един или повече трофеи на потребителя въз основа на открития задействан трофей.“


За момента няма начин да разберем дали спекулациите по-горе са основателни или не. Това, което знаем, е, че големи компании като Sony непрекъснато подават патенти, много от които никога не преминават от концепция към продукт.


Към момента на публикуване от Sony не са коментирали патента или спекулациите, които е създал. И както може би знаете, компанията не коментира такива неща. Ако обаче наруши този модел на въздържание с коментар или изявление по темата, ние ще се постараем да ви уведомим колкото се може по-скоро.

249 преглеждания0 коментари