• CrazyR

Съдебното дело между Epic Games и Apple ще се състои на 3 май

Един от по-големите гейминг скандали през изминалата година определено беше между Epic Games и Apple. Създателите на Fortnite решиха да пуснат опция за закупуване на козметични предмети в играта без да плащат процент на Apple, които искат 30% от всяка продажба. Това, разбираемо, ядоса създателите на Iphone и почна голямата разправия, като дори Apple премахна Fortnite от App Store-a.


Скоро този спор ще бъде решен в съда, след като дело между двете компании ще се състои на 3 май. Съдия Ивон Гонзалез (Yvonne Gonzalez) се срещна с адвокати от двете страни за да обсъдят детайлите относно как и кога ще се проведе делото дали практиките на Apple са монополистични. Според съдията това дело е достатъчно голямо за да се проведе на място, а не онлайн. Така има по-малка вероятност различните свидетели да излъжат.


Има вероятност и да го направят така, че делото да се състои под формата на Zoom разговор, ако броят заразени с COVID-19 в щата се увеличи. Ако всичко мине по план, то свидетелите ще трябва да пътуват до Северна Каролина, освен ако нямат основателна здравословна причина да не присъстват.


Делото се очаква да трае между две и три седмици, но Epic Games се надяват да продължи между четири и пет.

324 преглеждания0 коментари