top of page
  • Снимка на автораGAME.bg

Българският Mortal Kombat 11 шампионат е в разгара си!

Q1 от МК купата на България е факт! …и то какъв!


На 17-ти юли се проведе първият от двата квалификационни кръга, който беше за играещите от популярната платформа на Sony – PlayStation. За неделната схватка се записаха над 50 участника, но само 26 от тях успяха да премерят сили помежду си, като изненадите не бяха една и две!

До решаващият топ 8 бракет достигнаха:


o Top bracket

  • Боне Нешов – Zwezdata (София)

  • Тихомир Иванов – IvankaCourvoiser (София)

  • Ростислав Стоев – ExeedSoul (Пловдив)

  • Велислав Деков – Black Volter (Велико Търново)

o Low bracket

  • Георги Баев – Nimble (София)

  • Михаил Хрисчев – BlackShadow (София)

  • Антония Драголова – StarWafffle (Казанлък)

  • Ванеса Бъчварова – BlackInk (Велико Търново)

След повече от 4 часа ожесточени двубои и много зашеметяващи обрати трябваше да останат само двама…

Ето какво се случи:

В горния бракет Zwezdatta (Erron Black) се класира за финала побеждавайки ExeedSoul (Sub-Zero) и макар, че взе мача с 3:0 игрите бяха изключително близки!

В най-изненадващия за квалификацията мач се срещнаха Black Volter (Skarlet, Frost) и IvankaCourvoiser (Scorpion). Двамата играчи са се изправяли един срещу друг не един път в предишни турнири, като Black Volter досега винаги е взимал надмощие, но не и този път! Резултата бе 3-0 за IvankaCourvoiser.

В края на квалификацията IvankaCourvoiser победи Zwezdatta в успорвани двубои, с което осигури участието си на финалите на 1-ви Август.

В долния бракет Nimble (Geras) победи Starwafffle (Joker) с 3:1, като по този начин си го върна от предния турнир, на който се срещнаха. BlackInk (Kitana) пък надви BlackShadow (Nightwolf) и така продължи напред. BlackShadow и Starwafffle си разделиха 7-мото място.

В следващите мачове Black Volter, който беше фаворит за спечелване на турнира победи Nimble, а ЕxeedSould за втори път в рамките на квалификацията победи BlackInk. BlackInk & Nimble останаха на 5-то място.

В най-оспорваната част от квалификацията останаха 4-ма играчи, които се бореха за едно единствено свободно място на финалите. В първия сблъсак Black Volter се изправи срещу ExeedSoul и въпреки победата с 3:1 отново игрите бяха много близки и в последния мач ExeedSoul имаше реален шанс да направи резултата 2-2, което можеше да означава обрат, но не успя и за него остана 4-тата позиция.

Решаващата среща беше между Black Volter и Zwezdatta, като втория спечели първата игра играейки с Error Black срещу Kitana (изненадващ избор на герой за Black Volter, който не му донесе успех). Втория избор за герой на Black Volter бе Skarlet и именно с нея той успя да вземе следващите 3 игри, като Zwezdatta се направи опити с Jacqui и Kabal, но не успя да надвие кървавата Skarlet.

И така след повече от 4 часа успорвани двубои за офлайн финалите се класираха Тихомир Иванов "IvankaCourvoiser" и Велислв Деков "Black Volter". Желаем им успех!

На 25-ти юли следва втората квалификация, която е за играещите от PC. Записванията са възможни до полунощ на 24-ти срещу 25-ти, а участието в Discord.bg канала на турнира остава задължително.


Повече подробности, пълните условия и записвания вижте тук ЦЪК

За бракети (brackets) от събитието (минало и предстоящо) ЦЪК

220 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page