• CrazyR

EA разработва Battlefield игра за мобилни устройства.

Всеизвестен факт е, че мобилният гейминг пазар е изключително печеливш. Дори повече от PC и конзолния взети заедно. Изглежда, че ЕА го осъзнават това и решиха да пренесат един от най-популярните им франчайзи на малък екран.


Battlefield Mobile

ЕА обявиха, че тяхното студио за мобилни проекти, Industrial Toys, работят с DICE за да създадат Battlefield игра за телефони и таблети. За момента се целят да пуснат новото заглавие през 2022г. DICE, паралелно с това, разработват и следващата главна Battlefield игра, която се очаква да излезе по-късно през годината. Главен мениджър на DICE, Оскар Габриелсон (Oskar Gabrielson), сподели, че най-накрая, след години тестване, мобилната Battlefield игра е готова да продължи своето разработване. Габриелсон искаше да увери, че DICE разработва отделно нова Battlefield игра, която се разграничава от мобилното заглавие, което специално се разработва да е удобно за телефони и таблети.


Габриелсон сподели кратък ъпдейт относно предстоящата Battlefield 6. Тя се разработва с помощта на Criterion Games и DICE LA, а отделен екип в Гьотеборг подобрява цялостната технология на играта. Няма конкретна дата на излизане, но трябва да се появи към края на тази година.

71 преглеждания0 коментари