top of page
  • Снимка на автораGAME.bg

Logitech G733/G213/G502 Review

Актуализирано: 29.01.2021 г.


Вероятно всеки един от нас се е ровил из необятното интернет пространство, търсейки най-подходящите елементи, за да сглоби картината и превърне гейминг изживяването в цялостна хармония. Нека не ви обещаваме, че точно посочените продукти са идеалните за вас, но ще се опитаме да ви дадем пълна информация, за да прецените сами, дали това са вашите нови попълнения.


Ние от Game.bg, с любезното съдействие на Ozone.bg, ви представяме три продукта на Logitech, а именно безжични слушалки - G733; клавиатурата- G213 Prodigy и най-продаваната мишка на Logitech – G502.


Logitech са компания, която е известна, освен с премиум качеството на продуктите си, но и с монохромните си цветове. Конкретно с безжичните слушалки G733 американо-швейцарците са решили да избягат от статуквото на доминиращите в бяло и черно цветове и да заложат на по- богата палитра. Освен това, от Logitech ни обещават дълъг живот на батерията и обхват, който да направи и най-хипермасивния телевизор да изглежда малък, преди да загубят връзка с приемника.


В премиум кутията намираме слушалките, detachable(сглобяем) микрофон с 3.5мм жак, USB-C кабел за зареждане и USB донгъл, който играе ролята на приемник за вашия лаптоп, PC или PlayStation. Донгълчето е в цвета на слушалките, които се предлагат в синьо, светлолилаво, черно и бяло. За съжаление, същото не може да бъде казано за зареждащия кабел, който независимо от цвета на модела си остава черен.


Със своите 278 грама, слушалките са леки, ергономични, а дизайнът им – стилен и футуристичен. Подсветката е преместена отпред, наушниците са от мемори пяна, а регулируемата текстилна лента, отговорно се грижи слушалките да са удобни за тъй ценния ви купол.


На лявата слушалка намираме стандартните бутони за заглушаване на микрофона, включване и изключване на слушалките, както и за регулиране на звука. За качеството на последния се грижат 40 милиметровите драйвери. От Logitech обещават 29 часа живот на батерията с изключена подсветка, а ако решите да се радвате на 16-те милиона цветове, ще можете да го направите в продължение на 20 часа, преди да се наложи да презаредите.


Зареждането става посредсвом USB-C кабел, което отново е точка за Logitech. Необходимо е да споменем, че 3.5мм жак за свързаност, посредсвом кабел, отсъства. Ще трябва да разчитате изцяло на батерията, в случай че токът в слушалките приключи – на зареждащия кабел. Оставяйки кабелите настрана, слушалките се подвизават с 20 метров обхват и няма монитор или телевизор, който да ви постави в ситуация да търсите края на този обхват. G733 са един наистина впечатляващ хедсет и ние сме, меко казано, изненадани от лекотата им, дизайна, а цветовете на светлолилавия и синия модел са брутални. G733 са абсолютен норматив за всяко геймърско бюро.


Комбинацията на prodigy и Logitech звучи като сигурна форма за успех. Лично на мен ми напомня на 90те и емоциите около едноименната група оттогава. Както и The Prodigy оцеляха под устоите на времето, така и тази клавиатура се очертава да пребъде под напливите на...водата. Точно така. Logitech G213 Prodigy е мембранна клавиатура с RGB подсветка, с която спокойно ще може да се наслаждавате с напитка в ръка, тъй като G213 устойчива на намокряне и разливане.


Но преди да разгледаме самата клавиатура, нека видим какво има в кутията.


Под стилната опаковка намираме клавиатурата, инструкции на 27 езика, както и допълнителни инструкции, които никой не чете. На пръв поглед, клавиатурата е с приятен премиум завършек и въпреки че е изцяло от пластмаса и е с тегло от 1000гр., създава усещането за здравина и масивност. Стилният матов финиш отгоре е последван от glossy страници, а отдолу клавиатурата е гумирана за да не се мести по време на бурни гейминг сесии или ожесточени Facebook спорове.


Това, което силно прави впечатление е бруталният, почти двуметров, плетен кабел, който би се опънал и на най-дъвчащите домашни любимци. За съжаление обаче, кабелът не може да бъде махнат от клавиатурата. Същото важи и за подложката за длани (palm rest), която е интегрирана в G213 и не може да бъде свалена. Въпреки това, клавиатурата е ергономична, а за по-капризните се грижат двете крачета отдолу, които при желание повдигат клавиатурата с 8мм.


При включването ѝ, G213 ни посреща с подсветка от 16.8 милиона цвята, разделени на 5 зони, които можете да управлявате през G-hub. Клавиатурата разполага и с мултимедийни бутони, копче за изключване на подсветката, както и такова, което изключва Windows бутоните. Като говорим за подсветка, редно е да кажа, че тя е мека и няма да прогори дупка в ретините ви. За фийдбека отговорно се грижат Mech-dome клавишите, които хармонично цъкат с лека механична нотка, въпреки че клавиатурата е мембранна. Точно това ни води към най-впечатляващото в тази клавиатура – а именно устойчивостта ѝ на намокряне. Все пак не почиствайте клавиатурата в пералнята, тъй като по официална информация от Logitech, разливането не трябва да надхвърля 60мл. С масивното усещане за здравина, нежната подсветка и устойчивостта си на разливане, G213 e една страхотна mid-range клавиатура, създадена за реалния живот.


G502 Lightspeed е естественият наследник на най-продаваната мишка на Logitech, а именно – G502. Oще навремето G502 впечатляваше с нечовешки точния си сензор, лекотата си и ергономията. Е, сега имаме всичко това в безжичен вариант, че и повече.


В кутията намираме G502 Lightspeed, стандартна документация, ресийвър с адаптер към него, кабел за зареждане и една много стилна кутийка с тежестите прилежащи към мишката.


В специална кутийка, наредени като в пудриера, се намират 4 тежести по 2 грама и 2 по 4 грама. На външен вид, това просто е... G502. Но изненадите се крият под екстериора. Lightspeed е ремоделирана напълно отвътре, за да може да побере литиево-йонна батерия гарантираща 60 часа живот и до 48 часа с включена подсветка. За да се преборят с теглото, Logitech разработват специален ендо- скелет, който да сведе теглото до минимум. За сравнение, G502- старши тежи 121 грама, и това без кабела, който добавя допълнителни 40 грама.


След солидния интериорен тунинг, G502 Lightspeed се носи с тегло от 114 грама. Logitech до такава степен са се опитали да обръснат всеки един грам, че са преработили и Scroll-а на 502 Lightspeed. Това не е просто wireless вариант на добре позния кабелен предшественик, а една съвсем нова, подобрена мишка.


Въпреки изобретателната иновативност отвътре, екстериора на мишката остава същия, което е много добра формула за успех. Отново имаме 11 препрограмируеми бутони, които можете да конфигурирате през G-Hub. Светкавичното скролване, отново се реализира благодарение на Hyper-Fast Scroll-a.


Отдолу наблюдаваме познатия ни Hero сензор с максималeн DPI от 25,600, което в комбинация от почти нулевата латенция от 1ms е феноменално постижение. Точно под сензора имаме капаче, под което се разполага отделението за съхранение на приемника, а също може да се ползва и за интегрирането на тежестите. Ако пък сте притежател на Powerplay подложката, може напълно да забравите за зареждане на мишката. Logitech не спират до там с изненадите.


Сякаш всичко това не им е достатъчно и за финал са заложили памет в мишката, която да помни настройките ви дори и да я ползвате на различни компютри.


Пишейки тези редове, осъзнаваме, че G502 Lightspeed не е просто геймърска мишка! Функциите ѝ, като Hyper-fast scroll, мигновена смяна на DPI-a, дългият живот на батерията, инегрираната памет и липсата на кабел, ни навеждат на мисълта, че това е една невероятна мишка и за работа, графичен дизайн и видеообработка. Не, G502 Lightspeed не е новата-стара мишка. Тя е най-универсалната мишка в портфолиото на Logitech.


С удоволствие ви представихме G733, G213 Prodigy и G502 и ще се радваме да разберем какво е и вашето мнение и опит, в коментарите. Надяваме се, че сме били полезни!


GAME.bg 🇧🇬

текст: Николай Тотев / редактор:

Евгения Терзиева

Видео и фотография:

Монтаж: Любо Бачев

Координация на проекта:

Евгения Терзиева и Христо Бачев

Пред камерите:

Николай Тотев и Мануела Ангелова

Студио и фото техника: Pro1Studio.com


364 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page