top of page
  • Снимка на автораJoseph Chanov

PlayStation 5 вече с близо 8 милиона продадени бройки

Новата конзола на Sony - PlayStation 5 - вече е продадена близо 8 милиона единици в световен мащаб. Sony трябва да се гордеят, тъй като PlayStation 5 успя да надмине дори рекордните продажби, които постигнаха с PS 4 за същото време.

 
PlayStation 5 Has Already Sold Nearly 8 Million Units Globally
 

Според tweet на Даниел Ахмад, старши анализатор в Niko Partners, конзолата е продала 7,8 милиона бройки според данни на Sony от 31 март 2021 г. От тази огромна бройка, 3,3 милиона бяха изпратени през първото тримесечие на тази година, което показва, че търсенето на конзолата едва ли скоро ще намалее. За сравнение, неговият предшественик е продаден в 7,6 милиона бройки в еквивалентния период през 2013 г.


Освен това, през последната финансова година бяха продадени почти 340 милиона дигитални и физически игри за PlayStation 4 и PlayStation 5. Очаквано над половината от тези продажби са дигитални, което е увеличение с 12% на годишна база. Като се има предвид, че общият здравен съвет е да има социална дистанция и да оставаме вкъщи възможно най-дълго, за да ограничим разпространението на коронавируса, тази статистика не е изненадваща. PlayStation Network и PlayStation Plus също отбелязаха промени през годината, като първите спаднаха с пет милиона абонати, а вторите се увеличиха с 6.1 милиона абонати.


Sony се стреми да се възползва от увеличеното свободно време в много домакинства, тъй като офисите казват на служителите си да работят от вкъщи, а университетите и училищата да дават своите уроци дистанционно. Инициатива Play At Home пусна Ratchet & Clank безплатно през март, която беше придружена от още девет независими игри, безплатни за април. До 15 май геймърите могат също да изтеглят едно от най-добрите екшън приключения, Horizon Zero Dawn Complete Edition, за пореден път без допълнителни разходи.

10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

bottom of page