Слухове за The Last of Us REMAKE, подкрепени с обнадеждаваща информация

Говори се, че Sony studios работят върху римейк на The Last of Us, докато междувременно Sony Bend започват работа по нова игра, след неуспешно предложение за Days Gone 2 през 2019 г.

The Last of Us Remastered

В нов доклад на Bloomberg за недоволството сред по-малко известните студия на Sony източници казват, че римейкът на The Last of Us със кодово име T1X е стартиран от Майкъл Мумбауер, основателят на Visual Arts Service Group (разработчик на Sony, който традиционно подпомага разработката на игрите на PlayStation Studios).


Mumbauer очевидно е събрал нова група от 30 разработчици и след като е предал идеята за римейк на първата игра Uncharted - се е спрял на римейк на The Last of Us от 2013 г. Според съобщенията, обаче, екипът е имал проблеми, след като Sony запази в тайна съществуването им и отказа да предложи допълнителен бюджет. Ръководителят на PlayStation Studios Херман Хълст очевидно е сметнал проекта за твърде скъп и екипът на Мумбауер е бил принуден да подкрепи разработването на The Last of Us 2.


Източници на Bloomberg твърдят, че след като The Last of Us 2 е завършен, Sony са преместили множество разработчици на Naughty Dog към проекта T1X и римейкът на практика се е превърнал в проект на Naughty Dog. Мумбауер и други първоначални разработчици вече са напуснали компанията, но разработката по римейка очевидно продължава.


Като част от същия доклад, Bloomberg добавя че Sony Bend са предложили идея за втора част на Days Gone след излизането и през 2019, но предложението е било отхвърлено. След това Sony явно прехвърлят разработчици от Bend към два проекта на Naughty Dog - мултиплеър игра (предполага се че става въпрос за отделен The Last of Us мултиплеър) и нов проект около поредицата Uncharted (за който също се говори напоследък).


Съобщава се, че някои служители на Bend са напуснали в резултат на отнемането на тяхната автономия и се твърди, че ръководството се оплаква на Sony и иска да бъде преместено от разработката на Uncharted. Sony Bend сега очевидно работи по нова оригинална игра, но не е ясно дали това е Days Gone 2, съвсем нова игра, или връщане към друга.


Имаше много слухове за нов екип на Sony в Сан Диего, воден от Мумбауер, като мнозина предполагаха, че работи по нова игра Uncharted, след като заявиха, че се развиват в „съществуващ франчайз“. Изглежда обаче, че се споменава The Last of Us, като бъдещето на Uncharted изглежда остава под контрола на Naughty Dog.


Времето за римейк на The Last of Us се чувства подходящо предвид предстоящия сериал на HBO, който ще преосмисли историята на първата игра, с Педро Паскал и Бела Рамзи в главните роли.184 преглеждания0 коментари