GAME.bg ᴷ

11 дек 20222 мин.

Elden Ring и God of War Ragnarok са големите победители на тазгодишните награди

Elden Ring, епичното мрачно фентъзи заглавие, създадено от Hidetaka Miyazaki в сътрудничество с George RR Martin, спечели престижната награда за игра на годината на Тhe Game Awards.



Заглавието победи силната конкуренция от God of War: Ragnarok, Horizon Forbidden West и Stray, за да спечели най-голямата награда на събитието.

Церемонията се превърна в една от най-влиятелните вечери в игрите, тъй като съчетава раздаването на награди с нови oбявления и трейлъри, и тази година не беше по-различна.

Победните речи на екипа, отговорен за Elden Ring, бяха донякъде засенчени от нахлул човек на сцената, който стоеше небрежно сред разработчиците. Той също за кратко взе микрофона. По-късно, домакинът и организаторът Geoff Keighley спомена, че мъжът е бил арестуван.

Elden Ring, направена от разработчиците на успешната поредица Dark Souls, доминира разговорите в социалните медии в света на игрите, когато беше пусната по-рано тази година. Ролевата игра на From Software удиви играчите със своя обхват, визуални ефекти и уникален геймплей. Не е за всеки, тъй като има стръмна крива на обучение и възнаграждава играчите за инвестирането на време, за да разберат подробната механика на играта. Критиците също я харесаха. Тя спечели общо четири награди - за най-добра режисура на играта, най-добра художествена режисура и най-добра ролева игра.

Актьорът Al Pacino беше на церемонията, за да връчи наградата за най-добър актьор на Christopher Judge за изпълнението му на гръцкия бог Кратос в God of War: Ragnarok. Това е вторият път, когато Judge играе героя и той беше похвален за това, че успя да добави слоеве сложност към ролята. Способността му да направи един привидно неразрушим бог да изглежда уязвим и несигурен, докато се справя с предизвикателствата на родителството, зарадва критиците.

Номинирани бяха и синът на Judge в играта Sunny Suljic, както и Ashly Burch за ролята й в Horizon Forbidden West, Charlotte McBurney за ролята й в A Plague Tale: Requiem и Manon Gage, която участва в Immortality.

Като цяло, God of War: Ragnarok взе шест награди - повече от всяка друга игра.Най-добър разказ, най-добър резултат, най-добъро екшън/приключение, най-добър аудио дизайн и иновации в категориите за достъпност.

Имаше и множество награди за котешкия пъзел Stray – спечели най-добра инди игра и най-добра дебютна инди игра – докато Final Fantasy 14 взе наградите за най-добре поддържаната игра и най-добра подкрепа от общността.

Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

    220
    0