GAME.bg ᴷ

11 окт 20222 мин.

Faker стана първия играч в LoL, който има 100 изиграни мача на Световни първенства

Още един ден, още едно признание, спечелено от играча, провъзгласен като най-добрия професионалист, който League of Legends някога е виждала.



Считано от днешния мач от груповата фаза на Световното първенство 2022 срещу Cloud9, Faker от T1 официално надхвърли 100 игри изиграни на световни първенства, състоящи се от 72 победи и 28 загуби.

Въпреки че това може да е още едно признание за трикратния световен шампион, което да добави към колекцията си, то бележи още един успех в неговата почти десетгодишна кариера, който никой друг не е оспорвал.

Мнозина вярваха, че тази година ще бъде възможността за Faker да спечели четвъртата си световна титла веднага след началото на годината. T1 направиха историческа серия през LCK Spring Split, в която останаха непобедени, като загубиха само една игра в плейофите, преди да станат шампиони. Този импулс ги последва в летния сплит, където конкуренцията в региона стана по-жестока, което доведе до второ място в плейофите за отбора.

Откакто стартира тазгодишното Световно преди два дни, Faker отново има доминираща роля в успеха на T1, след като успешно победи действащите световни шампиони в EDG – въпреки че претърпя изненадваща загуба от Fnatic на LEC. И в двете игри Faker е избрал Akali, герой, с който има 64 процента победи през цялата си кариера според Elixir на Oracle, което го кара да се бори във фазата на лейнинга, но го прави заплаха в отборните битки.

Днес Faker дебютира с Lissandra на тазгодишното Световно, за да се превърне в основен източник на енергия за неговия екип и давайки на множество членове на T1 достъп до шепа убийства. Днешният му опонент на ленията, Дженсън, е трети в повечето изиграни игри на Световни първенства с 83, докато Perkz от Team Vitality е втори с 86 изиграни игри.

Привидно безкрайната кариера на Faker в лигата ще продължи до следващия четвъртък, където всички от група A ще изиграят своя втори кръг. Това ще определи дали T1 ще напредне към четвъртото си първенство или ще бъдат изненадани още веднъж.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

    560
    0