top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Faker стана първия играч в LoL, който има 100 изиграни мача на Световни първенства

Още един ден, още едно признание, спечелено от играча, провъзгласен като най-добрия професионалист, който League of Legends някога е виждала.

 
Faker
 

Считано от днешния мач от груповата фаза на Световното първенство 2022 срещу Cloud9, Faker от T1 официално надхвърли 100 игри изиграни на световни първенства, състоящи се от 72 победи и 28 загуби.


Въпреки че това може да е още едно признание за трикратния световен шампион, което да добави към колекцията си, то бележи още един успех в неговата почти десетгодишна кариера, който никой друг не е оспорвал.


Мнозина вярваха, че тази година ще бъде възможността за Faker да спечели четвъртата си световна титла веднага след началото на годината. T1 направиха историческа серия през LCK Spring Split, в която останаха непобедени, като загубиха само една игра в плейофите, преди да станат шампиони. Този импулс ги последва в летния сплит, където конкуренцията в региона стана по-жестока, което доведе до второ място в плейофите за отбора.

Откакто стартира тазгодишното Световно преди два дни, Faker отново има доминираща роля в успеха на T1, след като успешно победи действащите световни шампиони в EDG – въпреки че претърпя изненадваща загуба от Fnatic на LEC. И в двете игри Faker е избрал Akali, герой, с който има 64 процента победи през цялата си кариера според Elixir на Oracle, което го кара да се бори във фазата на лейнинга, но го прави заплаха в отборните битки.


Днес Faker дебютира с Lissandra на тазгодишното Световно, за да се превърне в основен източник на енергия за неговия екип и давайки на множество членове на T1 достъп до шепа убийства. Днешният му опонент на ленията, Дженсън, е трети в повечето изиграни игри на Световни първенства с 83, докато Perkz от Team Vitality е втори с 86 изиграни игри.


Привидно безкрайната кариера на Faker в лигата ще продължи до следващия четвъртък, където всички от група A ще изиграят своя втори кръг. Това ще определи дали T1 ще напредне към четвъртото си първенство или ще бъдат изненадани още веднъж.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

56 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Commenti


bottom of page