GAME.bg ᴷ

15 окт 20222 мин.

Fallout 3 и Evoland са следващите безплатни игри в Epic Games Store

Epic Games Store разкри следващите две игри, които ще предлага на своята армия от потребители безплатно — от 20 октомври клиентите ще могат да изтеглят както определящото жанра продължение на Bethesda Fallout 3, така и сладката ролева игра Evoland.



Първоначално пусната през 2008 г., Fallout 3 беше нещо като преломен момент за RPG жанра от първо лице. Въпреки че е малко груб по ръбовете – меко казано – този разказ за изпитанията и премеждията при прекосяването на пост-апокалиптична пустош напълно удиви феновете с огромната си карта, състав от запомнящи се герои, ужасяващ набор от врагове и мрачен, празен, но завладяващ свят.

Стотици и стотици часове могат да бъдат загубени в изследване на вселената на Fallout 3, изпълняване на куестове, разкриване на тайни, нахлуване в изоставени магазини за хранителни стоки и раздаване на солидна доза справедливост в пустошта. Играчите бяха зашеметени от отворената структура на продължението и безбройните локации, общности, съюзници и врагове. Вероятно Fallout 3 беше най-големият „разтърсващ“ момент за жанра след излизането на Grand Theft Auto III. И докато трябва да се каже, че класиката изглежда много зле за очите през 2022 г., нейното наследство в пантеона на всички времена не може да бъде отречено.

Изданието Evoland от 2013 г., разработено от френската независима група Shiro Games, е ролева. Любовно писмо към набор от класики, дошли преди нея, Evoland очертава развитието на самия жанр, предлагайки почит към обичани примери като The Legend of Zelda, Diablo и Final Fantasy.

Играта започва, съвсем буквално, с проста поредица от форми, припомняйки спокойните дни на най-ранните изяви на видеоигрите. Докато играчите напредват през непрекъснато развиващия се свят, те ще видят как вселената се оформя около тях, метаморфизирайки се в по-модерно игрово изживяване. Evoland е едновременно мини-епос и урок по история на игрите — важно напомняне за това къде сме днес и как имахме щастието да достигнем този момент.

Evoland е по-скоро експеримент в културата, отколкото напълно оформена игра, но въпреки това е завладяваща.

Fallout 3 и Evoland могат да бъдат изтеглени от Epic Games Store от 20 октомври. Дотогава потребителите все още могат да се снабдят с текущи безплатни Darkwood и ToeJam & Earl: Back in the Groove.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

    210
    1