top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Fallout 3 и Evoland са следващите безплатни игри в Epic Games Store

Epic Games Store разкри следващите две игри, които ще предлага на своята армия от потребители безплатно — от 20 октомври клиентите ще могат да изтеглят както определящото жанра продължение на Bethesda Fallout 3, така и сладката ролева игра Evoland.

 
Fallout 3
 

Първоначално пусната през 2008 г., Fallout 3 беше нещо като преломен момент за RPG жанра от първо лице. Въпреки че е малко груб по ръбовете – меко казано – този разказ за изпитанията и премеждията при прекосяването на пост-апокалиптична пустош напълно удиви феновете с огромната си карта, състав от запомнящи се герои, ужасяващ набор от врагове и мрачен, празен, но завладяващ свят.


Стотици и стотици часове могат да бъдат загубени в изследване на вселената на Fallout 3, изпълняване на куестове, разкриване на тайни, нахлуване в изоставени магазини за хранителни стоки и раздаване на солидна доза справедливост в пустошта. Играчите бяха зашеметени от отворената структура на продължението и безбройните локации, общности, съюзници и врагове. Вероятно Fallout 3 беше най-големият „разтърсващ“ момент за жанра след излизането на Grand Theft Auto III. И докато трябва да се каже, че класиката изглежда много зле за очите през 2022 г., нейното наследство в пантеона на всички времена не може да бъде отречено.

Изданието Evoland от 2013 г., разработено от френската независима група Shiro Games, е ролева. Любовно писмо към набор от класики, дошли преди нея, Evoland очертава развитието на самия жанр, предлагайки почит към обичани примери като The Legend of Zelda, Diablo и Final Fantasy.


Играта започва, съвсем буквално, с проста поредица от форми, припомняйки спокойните дни на най-ранните изяви на видеоигрите. Докато играчите напредват през непрекъснато развиващия се свят, те ще видят как вселената се оформя около тях, метаморфизирайки се в по-модерно игрово изживяване. Evoland е едновременно мини-епос и урок по история на игрите — важно напомняне за това къде сме днес и как имахме щастието да достигнем този момент.


Evoland е по-скоро експеримент в културата, отколкото напълно оформена игра, но въпреки това е завладяваща.

Fallout 3 и Evoland могат да бъдат изтеглени от Epic Games Store от 20 октомври. Дотогава потребителите все още могат да се снабдят с текущи безплатни Darkwood и ToeJam & Earl: Back in the Groove.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

GAME.bg mobile app download

21 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page