GAME.bg ᴷ

16 май 20222 мин.

Gabe Newell не е искал зомбита в Left 4 Dead

Според бившия сценарист на Valve, Chet Faliszek, президентът и съосновател на Left 4 Dead - Gabe Newell - не е искал да вкарва зомбита в играта.



Както първоначално беше съобщено от NME, Faliszek наскоро разговаря с YouTube канала Kiwi Talkz, където говори за различни теми, включително работата си по Portal, The Anacrusis и др. Водещият Reece Reilly попита Faliszek за работата, която е свършил в Left 4 Dead, по-специално как историите за зомбита често могат да имат редица клишета и понякога има малко място за нещо оригинално. Което първоначално доведе до това, че Newell отблъснал екипа от зомбита.

По това време, отидох на вечеря с Gabe и той каза: „Ако погледнете филмите за зомбита, Night Of The Living Dead е за расизма, Dawn Of The Dead е за консуматорството

, каза Фалишек.

Като част от разговора в опит да се разбере основната концепция за това какво може да бъде Left 4 Dead, Newell попитал „за какво е вашата игра?“

Ще ни натискат все повече и повече, защото си спомням, че Newell каза „е, нека не правим зомбита, зомбитата са просто кичливи“. По онова време не сте имали телевизионен сериал The Walking Dead и всичко това, така че беше много смешно.

Faliszek обясни как е гледал много от тези класически филми на ужасите, когато е бил по-млад, без да осъзнава колко са наивни, така че от своя страна е взел решението да направи героите по-съзнателни за средата, в която се намират.

Така че си помислих защо просто не вземем героите и света и не накараме някои от героите да осъзнаят, че по същество са във филм за зомбита. Zoe и Lewis разбират това като „о, боже, това е нещото от филмите", но те го играят сериозно.

Като се има предвид причината, поради която всички играят Left 4 Dead, кооперативният геймплей срещу орда от зомбита, вероятно е добре, че никой не е слушал Newell в този конкретен повод.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.

    370
    0