GAME.bg ᴷ

15 дек 20221 мин.

James Cameron: Визуалните ефекти на Аватар са по-добри от тези във филмите на Marvel

В исторически план James Cameron не е казвал много мили думи за филмите за супергерои. Въпреки това, в скорошно интервю той призна, че увеличеното производство на Marvel и други филми по комикси след пускането на първия филм за Avatar през 2009 г. е помогнало да се вдигне летвата на VFX – но Thanos все още не се мери с Na'vi.



Очевидно комиксовите филми движат големия обем на индустрията… нарастващата вълна на техниката повдига всички заедно. Това ви дава артисти с по-високо качество, повече инструменти и плъгини и код. Имате повече талантливи хора, които пишат код.

, каза Cameron за ComicBook.com

Thanos, големият злодей в Avengers: Infinity War и Avengers: Endgame, изигран от Josh Brolin, и Na'vi, извънземната раса със синя кожа в Avatar, които живеят на планетата Pandora, са създадени с помощта на технология за улавяне на движение. Cameron обаче смята, че неговите творения са по-добри.

Нашият екип в WETA Digital непрекъснато има нови служители. Така че подобряваме всичко. Въпреки това, WETA Effects, както се нарича сега, е най-добрият. Нали? Industrial Light & Magic свърши страхотна работа, но когато става дума за вида емоционални лицеви неща, които правим… Thanos? Да бе! Глупости! Видяхте трейлъра за Аватар: Природата на водата. Дори не са близко. Това направиха WETA.

Аватар: Природата на водата е дългоочакваното продължение на Аватар, което пристига на големия екран на 16 декември.

Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК.

    140
    0