GAME.bg ᴷ

3 фев 20232 мин.

Новият трейлър на Atomic Heart ни дава поглед върху играта

Откакто беше обявена преди почти пет години, Atomic Heart беше малко мистериозна – знаем, че това е FPS игра, вдъхновена от Bioshock, която се развива в алтернативна научно-фантастична версия на СССР през 50-те години на миналия век и че включва някои зашеметяващи визуализации и плашещи врагове. Най-после, разработчикът Mundfish пусна ново видео на Atomic Heart, което предоставя най-подробен и изчерпателен поглед досега за какво представлява тази странна игра.



Както ще видите в деветминутното видео, Atomic Heart се развива в строго секретно изследователско съоръжение в казахските планини. Това съоръжение е епицентърът на технологична катастрофа, при която армия от невронно свързани роботи „помощници“ нападна персонала на съоръжението. Като офицер, работещ за съветската разузнавателна служба, вашата работа е да проникнете в съоръжението, да разберете какво се е объркало и да възстановите утопичната „Колективна“ мрежа, която преди това е поставила началото на артистичния и научен златен век на Съветския съюз.

Според трейлъра, светът на Atomic Heart е разделен на пет големи комплекса, а времето на кампанията е около 25 часа. Ще можете да говорите с NPC-та с помощта на диалогози и ще имате постоянен помощник под формата на AI спътник – това е специалната полимерна ръкавица, която носите, чиито страховити жилки се простират от дланта ви, за да ви позволят да командвате роботи, да хаквате системи за сигурност, захранване на енергийни щитове и др.

Atomic Heart включва и някои интересни бойни механики: органичните „покълнали“ врагове ще търсят трупове, с които могат да се слеят, за да създадат нови мутантни чудовища. Тези кълнове могат също да бъдат извикани от мини чудовището тип бос, наречено Plyush, което може да се комбинира с кълновете, за да стане още по-мощно.

Арсеналът от оръжия включва набор от класически енергийни оръжия, вдъхновени от научната фантастика, както и много импровизирани оръжия за меле. Роботите с меле оръжия поглъщат сила, която след това можете да използвате като амуниции за вашите енергийни оръжия, което създава приятна комбинация между стиловете на битка. Предлагат се и конвенционални огнестрелни оръжия, но ще трябва или да намерите патрони от околната среда, или да ги изработите в някоя от производствените станции на съоръжението.

Atomic Heart обаче не е само битка – трейлърът показва някои от сложните и визуално поразителни екологични пъзели, които ще трябва да преминете по пътя си през Съоръжение 3826.

Atomic Heart излиза на 21 февруари и ще бъде достъпна от ден едно в PC Game Pass.

Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

    210
    2