GAME.bg ᴷ

9 юли 20222 мин.

Ще се превърне ли The Matrix Awakens в пълна игра?

Теории се развиват, тъй като „The Matrix Awaken“ се премахва от списъка на 9 юли 2022 г. без причина. Възможно ли е да има пълна игра?



Epic разкриха и пуснаха The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience по време на The Game Awards през 2021 г. Демото беше предназначено да покаже силата на двигателя и това, което те описват като „бъдещето на интерактивното разказване на истории“. Наскоро беше обявено, че демото ще бъде премахнато от витрините на PlayStation и Xbox на 9 юли 2022 г.

Въпреки че Epic не публикува изявление относно причината, поради която ще премахнат демото, те обявиха следното:

Все още не сте изследвали The Matrix Awakens: An Unreal Engine 5 Experience? Все още има време! Технологичната демонстрация на UE5 ще бъде налична в магазините само до 9 юли. Изтеглете я преди тази дата и все още ще имате достъп до демонстрацията в бъдеще – или я изтеглете отново, ако сте я изтрили от конзолата си.

Понастоящем демото е достъпно само през PlayStation 5 и Xbox Series X и S, така че е важно да се отбележи, че след като изчезне от витрините на двете платформи, ще изчезне завинаги.

В демонстрацията играчите играят като човешки съпротивител, който участва във високоскоростно преследване заедно с Нео и Тринити, докато те са преследвани от агенти. С някои връщания към оригиналните филми на Матрицата и изпълнено с екшън преследване с коли, демонстрацията наистина въплъщава екшъна и научно-фантастичното забавление на франчайза. Следвайки последователността на преследването, играчите могат да изследват средата, на която са свидетели, като могат да превключват между перспективи от първо и трето лице, както и да изследват някои от функциите на Unreal Engine 5.

Съ-създателят на франчайза „Матрицата“ Lana Wachowski написа демо изживяването с участието на Keanu Reeves и Carrie-Anne Moss, пресъздаващи съответните си роли като Нео и Тринити.

Имаше много теории, които циркулираха защо демо изживяването е премахнато от витрините на PlayStation и Xbox.

Както при повечето игри, първата възможност е да има проблем с лиценза. Ако компанията не е в състояние да осигури правилното лицензиране за изживяването, ще трябва да го извади от пазара, както и да се справи с проблемите с авторските права.

Другата причина, предпочитана от феновете, е, че ако Epic или друга компания има пълна игра, базирана на The Matrix Awakens, те ще трябва да свалят демото в подготовка за обявяването или пускането на играта. С неотдавнашния филм, който отново предизвика благосклонност и интерес към франчайза, феновете се надяват, че ще има нова Matrix игра в производство.

Тъй като първият филм на Матрицата беше пуснат през 1999 г., прекрасно е да се види колко добре остаря франчайзът през последните 23 години. Въпреки че наскоро бяхме удостоени с филм в допълнение към франчайза, една игра без съмнение би развълнувала дългогодишните фенове, особено в красивия и модерен Unreal Engine 5.

Новините на GAME.bg вече пристигат по-бързо през новото ни мобилно приложение, което може да свалите от телефона си ТУК.


 

    280
    3