top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Seagate е глобена с 300 милиона долара

През 2019 г. администрацията на Тръмп включи Huawei вчерен списък, който възпрепятства продажбата на американски стоки на компанията поради опасения за националната сигурност.

 
Seagate
 

Но през октомври миналата година Huawei уведоми инвеститорите, че Бюрото за промишленост и сигурност към Министерството на търговията ѝ е изпратило писмо, в което се твърди, че е нарушила разпоредбите за администриране на износа на САЩ. Seagate заяви, че не е участвала в забраненото поведение, посочено в писмото, като твърди, че, наред с други неща, нейните твърди дискове не са обхванати от забраните за износ.


Но увереността на Seagate изглежда е била погрешна. Дружеството публикува заявление, в което потвърждава, че между август 2020 г. и септември 2021 г. е продало на Huawei и неговите структури приблизително 7,4 млн. твърди дискове на стойност около 1,1 млрд. долара. Seagate стана единственият доставчик на твърди дискове за Huawei, въпреки че другите двама основни доставчици - Western Digital и Toshiba - прекратиха доставките след влизането в сила на правилата за санкции.


Сега Seagate се съгласи да плати 300 млн. долара на Министерството на търговията на САЩ на тримесечни вноски от 15 млн. долара в продължение на пет години, считано от 31 октомври. Освен това тя се съгласи да бъде подложена на три одита, за да се гарантира, че спазва законите за контрол на износа, и е обект на петгодишна заповед за временно спиране на експортните ѝ привилегии.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

24 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page