top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Главният изпълнителен директор на Logitech подаде оставка

Logitech направи важно съобщение, разкривайки, че Bracken Darrell, президентът и главният изпълнителен директор на компанията, ще напусне, за да търси нови възможности. Оставката на Darrell от позициите му на президент, главен изпълнителен директор и член на борда на директорите влиза в сила незабавно. Той обаче ще остане в компанията през следващия месец, за да осигури плавен преход.

 
Bracken Darrell
 

Като част от процеса на планиране на приемствеността, Logitech назначи члена на борда на директорите Guy Gecht за временен главен изпълнителен директор, докато провежда глобално търсене на потенциални кандидати както в компанията, така и извън нея. Що се отнася до Guy Gecht, важно е да се отбележи, че той е член на борда на Logitech без изпълнителни функции от септември 2019 г. Преди да поеме ролята на временен главен изпълнителен директор, Gecht е бил член на Одитния комитет на Logitech и е председателствал Комитета за технологии и иновации.


Wendy Becker, председател на борда на Logitech, изрази увереност в способността на Gecht да се справи с ролята на временен главен изпълнителен директор. Тя отбеляза, че като опитен главен изпълнителен директор и член на управителния съвет от 2019 г. насам Gecht има дълбоко разбиране на стратегията на Logitech и е подходящ да следи за непрекъснатото изпълнение на плановете на компанията.

Becker също така изрази благодарност към Bracken Darrell за неговото лидерство през периода на трансформация, когато Logitech отбеляза последователен растеж и се утвърди като компания, отличена с награди за дизайн, известна със своите иновативни продукти. Управителният съвет благодари на Darrell за приноса му и му пожела успех в бъдещите му начинания, като същевременно очаква с нетърпение избора на негов наследник.


В отговора си Guy Gecht изрази вълнението си от сегашното положение на Logitech, като подчерта лидерството на компанията на развиващите се пазари, прочутите продуктови иновации, силната финансова основа и изключителния лидерски екип. Gecht очаква с нетърпение да си сътрудничи с екипа, за да продължи да изпълнява стратегическата визия на Logitech.


Bracken Darrell, размишлявайки върху близо десетте си години като главен изпълнителен директор, изрази убеждението си, че това е подходящият момент за преход в ръководството. Той изрази благодарност към невероятните хора в Logitech за упоритата им работа и обеща да работи в тясно сътрудничество с Guy Gecht и борда на директорите, за да осигури безпроблемно предаване на управлението. Darrell също така спомена, че планира да остане клиент, акционер и страстен поддръжник на Logitech и нейните продукти.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

24 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Ревю на Exoprimal

Comments


bottom of page