top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Приложението за комплименти Gas е закупено от Discord

Gas, социалното приложение, което позволява на хората да споделят комплименти един на друг, беше придобито от Discord.

 
Gas App
 

Популяризиран от тийнейджъри, Gas изглежда е антитеза на това, което YikYak беше. Също така забулен в анонимност, Gas по същество е предназначен за разпространение на любов, с анкети и подкани.


В публикация в блог във вторник Discord обяви, че Gas „ще продължи да работи като свое собствено самостоятелно приложение“, докато екипът на Gas ще се присъедини към Discord. Подробности за придобиването не са предоставени.


Gas има за цел взаимно да си помагаме и да си влияем положително. Неговият огромен успех показва възможността, която съществува в създаването на игриво, но смислено място за младите хора

, гласи изявлението.


Основана от бившия служител на Meta Nikita Bier, Gas достигна няколко етапа през последните няколко месеца. Приложението зае първото място в App Store през октомври, надминавайки дори TikTok. По-късно през декември Bier сподели в Twitter, че Gas е достигнала 10 милиона изтегляния. Bier беше съосновател на TBH, приложение с функция, подобна на тази на Gas, което беше закупено, след което затворено от Facebook по-малко от три месеца след премиерата му.

От страна на Discord, този ход е разширяване на акцента върху общностите. Платформата за чат, която се премести отвъд основната си игрална общност, позволява на потребителите да се мотаят в канали с предлагани различни инструменти за комуникация. В момента приложението има 150 милиона активни потребители месечно.


Gas все още се използва предимно от тийнейджъри, но може би това придобиване ще разшири неговия обхват. Кой не иска комплимент?


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page