top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Google стартира бета версията на приложението Nearby Share

На изложението CES 2022 Google разказа как подобрява интеграцията на Android с екосистемата на Windows по няколко начина.

 
Nearby Share
 

Близкото споделяне беше една от функциите, обещани за операционна система на Microsoft. Сега технологичният гигант пусна бета-версия на приложението Nearby Share, което прави много, много по-лесно прехвърлянето на файлове между лаптоп и настолен компютър.


Можете да го изтеглите още сега от уебсайта на Android, стига компютърът ви да е с 64-битова версия на Windows 10 и нагоре и да не е с ARM процесори.

За да работи функцията, ще трябва да включите WiFi и Bluetooth на компютъра си, но можете да изберете кой може да вижда устройството ви и да ви изпраща файлове, за да отблъснете евентуални спам съобщения. В падащото меню за настройката за видимост на устройството можете да изберете дали компютърът ви да бъде видим за всички, за вашите контакти, само за вашите собствени устройства или за никого. Освен ако не изберете последната опция, устройството с Android ще може да споделя файлове с вашия компютър, независимо дали приложението е отворено или работи само във фонов режим.


За да изпратите файлове от компютъра си към телефон с Android, просто ги плъзнете или пуснете в приложението Nearby Share или щракнете с десния бутон на мишката върху тях и изберете опцията Nearby Share. Ако притежавате и двете устройства и те са с в общ акаунт в Google, трансферите се приемат автоматично, дори ако екранът на получателя е изключен. Само имайте предвид, че двете устройства трябва да са на разстояние до 5 метра едно от друго.


Google пусна функцията Nearby Share за САЩ и повечето страни по света, с някои изключения. Тя също така заяви, че макар бета приложението да работи само с телефони и таблети с Android, тя ще разшири съвместимостта му.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

12 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page