top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Нов световен рекорд за подреждане на кубчето на Рубик

Кубчетата на Рубик са сложни пъзели, особено ако не знаете какви завъртания са необходими за решаването им.

 
Rubic's cube
 

То се е превърнало в своеобразна скоростна надпревара, тъй като хората по света се състезават да го решат възможно най-бързо. Наскоро някой постави нов световен рекорд за решаване на кубчето на Рубик за около три секунди.


Max Park се е състезавал в различни турнири по света. Преди това той е държал световния рекорд за решаване на пет кубчета 3х3х3 със средна скорост 4,86 секунди през септември 2022 г., което го поставя на второ място в турнира. Няколко месеца преди това той отново се класира на второ място в отделен турнир за решаване на единично кубче 3х3х3 за 3,63 секунди, което го поставя точно зад бившия световен рекордьор Yusheng Du, който решава единично кубче на Рубик 3х3х3 за едва 3,47 секунди. Парк Park се завърна за отмъщение, тъй като на 12 юни заби решен куб след 3,13 секунди.

Решението е пълна лудост. След малко тренировки върху друг куб Park седна с ръце върху червената маса и зачака да започне часът. След като започнаха да отчита времето, той се отправи към целта. Но то приключи веднага след като започна. Той плясна с ръце, изкрещя: "Да" и се разхождаше триумфално, докато повечето хора в кадър крещяха с ръце на главата в шок. Това е лудост, особено след като последният рекорд беше 3,47-секундното изпълнение на Du през 2018 г.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

34 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


bottom of page