top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Google обяви чатбот алтернатива на ChatGPT

Тъй катo популярността AI продължава да нараства, Google обяви, че работи върху чатбот, който цели да се конкурира с ChatGPT на OpenAI.

 
Bard
 

В нова публикация главният изпълнителен директор на Google и Alphabet Сундар Пичай обяви, че предстоящият инструмент ще бъде „експериментална разговорна AI услуга“, насочена към имитиране на човешки разговор. Рекламира се като мощно средство за потребители, които търсят отговори на конкретни въпроси като например печене на торта или колко Grammy е спечелила Beyoncé.


Bard се стреми да съчетае широчината на световното познание със силата, интелигентността и креативността на нашите големи езикови модели. Той черпи информация от мрежата, за да предостави висококачествени отговори.

, пише Пичай в публикацията в блога.

Това съобщение идва след като ChatGPT нарасна в популярност. Миналия месец технологичният гигант Microsoft обяви многомилионна инвестиция в OpenAI.


Понастоящем Bard е достъпен за група тестери както Пичай отбеляза в публикацията, но обеща, че инструментът ще бъде „по-широко достъпен за обществеността през следващите седмици“.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

12 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page