top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Google се заема с почерка на лекарите

Google предложи лек за сложните лекарски бележки.

 
 

Технологичният гигант работи върху инструмент за изкуствен интелект за дешифриране на трудни за четене ръкописни медицински рецепти, както беше обявено на годишната конференция на Google за Индия и описано в публикация в блога на компанията.


Функцията ще бъде част от библиотеката с приложения на Google Lens. Lens вече може да оценява, копира и поставя почерк от реалния живот във вашия телефон или компютър. Автоматично предлага поддържащ контекст и информация въз основа на този текст чрез своите възможности за търсене. И инструментът за декодиране на рецепти, който е в процес на разработка, ще работи по подобен начин. Потребителите ще могат да направят или качат снимка на лекарска бележка и след това приложението Lens ще обработи изображението, ще открие изброените лекарства и автоматично ще предложи информация за тях.


Може да изглежда като малка стъпка за Google Lens, който технически трябваше да може да чете лекарските рецепти като всички други текстове през цялото това време. Въпреки това почеркът на лекаря наистина е по-лош от този на повечето хора след часове и часове ежедневно писане на лекарства. Плюс това, залозите са много по-високи за дигитализиране на рецепта, отколкото за прехвърляне на ръкописен списък с хранителни стоки в текстова бележка на вашия телефон.


Ръкописните рецепти са причинили безброй главоболия, че и по-лоши. Те могат да доведат до грешки при лечението, когато фармацевтите неизбежно правят грешки, опитвайки се да декодират загадъчните драсканици. И често самите рецепти са несъвършени от самото начало - липсва важна информация за пациента.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

28 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

תגובות


bottom of page