top of page

Скоро и на Луната ще има 4G мрежа

Компанията за телекомуникации Vodafone Germany обяви, че работи за създаването на първата 4G мрежа на Луната, която ще предостави връзка за бъдещите мисии на космически астронавти и научни екипи. Мрежата ще позволи на астронавтите да изпращат видео изображения и научни данни към Земята, без да е нужно да се връщат на нашата планета.

 
Moon
 

За проекта Vodafone Germany работи заедно със специалисти от Nokia и PTScientists, които ще изпратят мисия към Луната през 2023 година, която ще съдържа оборудване за създаване на мрежата. Мрежата ще работи на 1800 MHz и ще позволи скорост на свързване от 622 Mbps.


Този проект е част от амбициозната визия на Vodafone Germany за изследване на космоса и създаване на "Лунна икономика". Те виждат Луната като "международен хъб" за сътрудничество между държави, където ще може да се провеждат различни експерименти и изследвания, които да помогнат за изследването на други планети в Слънчевата система.


Макар и да е трудно да се каже дали този проект ще има успех, определено е интересно да видим как технологиите ни отиват още по-далеч в космоса и отварят нови възможности за научни изследвания и комуникация.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

10 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page