top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

Google Voice вече маркира предполагаеми спам обаждания

Google Voice улесни филтрирането на спамърите, които се опитват да се обадят на вашия номер.

 
Google Voice
 

Технологичният гигант обяви, че услугата вече ще маркира предполагаеми спам обаждания и ясно ще ги маркира като такива, заедно с голям червен удивителен знак. Спам обажданията и текстовите съобщения са огромен проблем от години и няма да изчезнат скоро – според FCC потребителите в САЩ получават приблизително 4 милиарда автоматични обаждания на месец и че американците са загубили близо 30 милиарда долара от измамни обаждания през 2021 г. Google споделя, че функцията е предназначена да ви предпази „от нежелани обаждания и потенциално опасни измами“.


Новият етикет, който гласи „подозиран спам обаждащ се“, ще се показва не само на екрана за входящо повикване, но и в хронологията на обажданията за бъдеща справка. Ако потвърдите, че обаждането е спам, всяко бъдещо обаждане от този номер ще се насочи направо към гласовата поща и всички записи в хронологията на обажданията ще бъдат изпратени в папката за спам. Но ако потвърдите, че номерът е легитимен и не е спам, предупреждението никога повече няма да се покаже за него. Ето как ще изглежда етикетът на екрана за повикване:

Google Voice Spam

Google използва същия изкуствен интелект, който отговаря за идентифицирането на спам обаждания в цялата си система. Очевидно този AI е филтрирал милиарди спам обаждания на месец за технологичния гигант. За да отбележите, че новият етикет ще се появи само ако настройката на вашия спам филтър под Защита е изключена. Ако е включено, всички обаждания, за които Google подозира, че са спам, се изпращат към гласовата поща от самото начало.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

29 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page