top of page
  • Снимка на автораGAME.bg ᴷ

John Carmack напуска Meta

John Carmackе съосновател на id Software и програмист на игри като Doom, Quake и Wolfenstein 3D. Програмистът и разработчикът обаче отдавна е напуснал id и работи като консултантски технически директор за Meta от 2013 г. Поне беше, докато не обяви плановете си да напусне Meta.

 
John Carmack
 

Чрез Business Insider решението на Carmackе да напусне компанията беше обявено във бележка, която публикацията описва като „язвителна“. Съобщава се, че бележката е публикувана във вътрешен форум на работното място в Meta, като Carmackе критикува усилията на Meta за разширената виртуална реалност.


Бележката на Carmackе започва с думите: „Това е краят на моето десетилетие във VR. Имам смесени чувства.” Той продължава, като заявява, че Quest 2 е почти точно това, което е искал да види от самото начало, но ефективността е проблем за Meta.


„Някои ще попитат защо ме интересува как се случва напредъкът?“ – пита Кармак. „Ако се опитвам да повлияя на другите, бих казал, че една организация, която познава само неефективността, е зле подготвена за неизбежната конкуренция и/или затягане на колана, но всъщност това е по-личната болка да видиш 5% използване на GPU в производството. Обиден съм от това.”


John Carmackе продължава да изразява разочарование от позицията и посоката, в която се е запътила компанията. Той споделя, че въпреки че е на високо ниво, той не е в състояние да въведе промяна толкова бързо, колкото би искал, както и: „Никога не съм успявал да убивам глупави неща, преди да причинят щети, или да задавам посока и да накрам екип да се придържа към нея.“


Бележката завършва с по-обнадеждаващ тон от Carmackе, който казва: „Стига оплаквания. Изморих се от битката и имам собствен стартъп, който да управлявам, но битката все още може да бъде спечелена! VR може да донесе стойност на повечето хора по света и никоя компания не е в по-добра позиция да го направи от Meta.


Готов ли си да станеш част от Клуба?

Абонирай се за канала на GAME CLUB ТУК

7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page